Website Builder

Benzi transportoare generale


Suprafata transportoare poate fi din cauciuc, poliuretan, PVC, silicon sau elastomer în funcţie de sectoarele industriale: industria chimica, alimentara, tipografii, industria lemnului, a materialelor de constructii, aeroporturi etc.  Suprafata poate fi neteda sau texturata. Aceste benzi se pot imbina prin lipire la cald ( vulcanizare) sau prin agrafe.

Benzi transportoare cu racleti

Aceste benzi sunt fabricate cu racleti transversali pe suprafata de transport. Racletii pot fi drepti sau inclinati de diferite inaltimi si lungimi. Materialul lor este identic cu materialul benzii de transport.

Benzi transportoare cu ghidaje

Ghidajele sunt lipite pe partea de alunecare a benzii si au rolul de a ghida benzile inguste pe tamburii speciali. Ghidajul are sectiunea trapezoidala si respecta seria dimensionala de la curelele trapezoidale.

Benzi transportoare cu velkanta

Benzile pot fi echipate cu niste muchii de pliere ,(velkanta) care suporta expansiune si contractie in momentul trecerii pe tambur, si se utilizeaza pentru izolarea pe laterala a benzii transportoare.

Benzi tranportoare curbe

Benzile curbe permit devierea sistemului de transport de la cateva grade pană la 360 °. Unghiurile standard sunt de 45°, 90° si 180° dar, la cerere, este posibila realizarea oricarui unghi.

Benzi transportoare modulare

Benzile transportoare modulare au ca principale avantaje greutatea redusa in raport cu rezistenta mare si un coeficient de frecare mic.
Structura modulara permite ca in cazul unei rupturi sa poata fi inlocuita o portiune foarte mica  spre deosebire de o banda obisnuita unde o ruptura determina eliminarea unei portiuni mari din banda.

Benzi transportoare din inox

Aceste benzi pot fi utilizate in panificatie, industria alimentara, productie de toate tipurile, cuptoare si sisteme de racire, ele fiind confectionate din sarma inox de inalta calitate si foarte rezistenta.

Benzi transportoare teflonate

Benzile teflonate sunt benzi care au o structura de rezistenta din armatura de fibra de sticla acoperita cu teflon. Aceste benzi sunt folosite in special pentru transportul produselor la temperaturi mari, pana la 260 grd C. De asemenea banda prezinta o rezistenta chimica excelenta. Armataura din fibra de sticla poate fi: plasa cu diferite dimensiuni ale ochiului sau panza.

Sisteme mecanice de imbinare

Agrafele sunt utilizate cand utilajul nu permite montarea benzilor imbinate prin vulcanizare.
De asemenea va putem oferi capse pentru reparatii de urgenta.