mobirise.com

Curele trapezoidale clasice

Acestea sunt curelele cele mai răspândite şi cunoscute. Domeniul de utilizare este cel mai larg. Constructiv sunt formate dintr-un miez de cauciuc, o inserţie pentru preluarea sarcinii, un strat acoperitor de cauciuc şi toată structura înglobată în pânză. Gama de turaţii 200-5.000 rot/min, temperaturi de lucru - 30... + 60C. 

Curele trapezoidale cu profil ingust

Au suprafeţe de contact marite între roată şi flancurile curelelor, ceea ce duce la creşterea puterilor şi turaţiilor de transmis. Constructiv, ele sunt identice cu cele clasice, dar raportul lăţime/înălţime are o valoare mai mică decât la curelele clasice. Gama de turaţii 200-5.000 rot/min, temperaturi de lucru -30 ... + 60C.

Curele trapezoidale clasice canelate

Au o structură constructivă  superioară fată de curelele pline. Pe baza mică a trapezului sunt formaţi nişte dinţi ce duc la diminuarea diametrului critic .Dinţii au rolul de a compensa o variaţie dimensională în timpul înfăşurării lor pe roata de curea,  şi  nu au nici un alt rol funcţional !. 

Curele trapezoidale inguste canelate

Au o structură constructivă superioară fată de curelele pline. Pe baza mică a trapezului sunt formaţi nişte dinţi ce duc la diminuarea diametrului critic .Dinţii au rolul de a compensa o variaţie dimensională în timpul înfăşurării lor pe roata de curea, şi nu au nici un alt rol funcţional !.