https://mobirise.com/

Curele trapezoidale clasice

Acestea sunt curelele cele mai raspandite si cunoscute. Domeniul de utilizare este cel mai larg. Constructiv sunt formate dintr-un miez de cauciuc, o insertie pentru preluarea sarcinii, un strat acoperitor de cauciuc si toata structura inglobata in panza. Gama de turatii 200-5.000 rot/min, temperaturi de lucru - 30... + 60C. 

Curele trapezoidale canelate

Au o structura constructiva superioara fata de curelele pline. Pe baza mica a trapezului sunt formati niste dinti ce duc la diminuarea diametrului critic .Dintii au rolul de a compensa o variatie dimensionala in timpul infasurarii lor pe roata de curea, şi nu au nici un alt rol functional !. 

Curele de variator

Sunt destinate variatoarelor de turatii continue. Prin apropierea si indepartarea flancurilor uneia din rotile de curea se obtine variatia diametrului de referintă. Se modifica deci raportul de transmisie si implicit turatia de iesire. Constructiv, aceste curele sunt niste curele trapezoidale speciale.

Curele hexagonale

Sunt curele trapezoidale duble, lipite una peste alta, dand posibilitatea antrenarii simultane pe ambele fete (interior si exterior) in cazul transmisiilor prin mai multe roti de curele. Constructiv ele sunt similare cu variantele clasice...

Curele multiple

Sunt destinate trasmiterii unor puteri foarte mari, de obicei la turatii mai joase si sunt folosite in special la combinele agricole. Ele sunt practic “seturi” de curele trapezoidale clasice rigidizate intre ele. Singura diferenta constructiva este stratul superior de legatura.

Curele late

Curelele late functioneaza pe tamburi, ele pot transmite puteri semnificative.  Inaltimea sectiunii este relativ mica, fapt care asigura posibilitatea de a functiona la turatii relativ ridicate. Sunt confectionate dintr-o gama  larga de materiale: piele, cauciuc, textil, poliamida ..etc. Gama de turatii  poate depasi 12.000 rot/min.Va putem oferi orice lungime nestandardizata.

Curele poly-V

Aceste curele imbina avantajele curelelor trapezoidale legate de capacitatea de a transmite puteri semnificative, cu avantajele curelelor late unde se pot atinge turatii foarte ridicate. Sunt formate din mini-curele trapezoidale, asezate una langa alta si rigidizate in partea lor superioara, Gama de turatii atinge 15.000 rot/min. 

Curele poliuretanice termosudabile

Se executa cu diferite profiluri speciale, mai putin obisnuite, stratificate din mai multe materiale poliuretanice etc. In special destinate transmiterii puterii, la turatii moderate, dar preluand o multitudine de functii de transport si de ghidare..

Curele trapezoidale cu unghi mare

Sunt curele din poliuretan, cu un unghi de contact de 60 grd. Se folosesc la distante axiale mici si fulii cu diametru mic. Gama de turaţii atinge 10.000 rot/min.

Curele modulare

Aceste curele fac parte din ultima generatie de curele de transmisie.Se realizeaza  sub o forma modulara, ceea ce permite montajul lor extrem de rapid, respectiv independenta dimensionala.

Curele sincrone 

Curelele dintate sunt destinate transmisiilor unde nu este permisa alunecarea (transmisii sincrone). Dinţii curelelor au rol funcţional, ele transmiţând puterea prin angrenarea cu rotile de curea dinţate. Există o varietate constructivă foarte mare, atât din punct de vedere al materialelor, cât şi al profilurilor dinţilor.

Curele sincrone dublu danturate

Sunt curele dintate duble, cu dantura dubla, dand posibilitatea antrenarii simultane pe ambele fete (interior si exterior) in cazul transmisiilor prin mai multe roti de curele.

Curele sincrone liniare

Sunt curele dintate din poliuretan sau neopren, cu insertie :metalica ,kevlar sau fibra de sticla. Se comercializeaza la metru liniar in diferite latimi si diferite profiluri ale dintilor.

Curele speciale

Curele speciale de diferite profile  si sectiuni. Aceste curele pot avea un invelis special pentru transport. Curelele de baza pot fi curele trapezoidale clasice, curele late  si curele sincrone. Stratul de învelis poate fi din materiale diferite în functie de aplicatie de diferite duritati si rezistente la uzura, având diferite grosimi, cu suprafata neteda sau profilata.

Curele pentru agricultura

Curele trapezoidale, curele multiple, curele polyV, curele de variator, curele de balotat pentru combine si utilaje agricole.