https://mobirise.com/

Lanturi cu role

Sunt cele mai uzuale tipuri de lant pentru transmisia puterii. Pot fi: pe un rand (simplex), pe doua randuri (duplex), pe trei randuri (triplex), sau pentru aplicatii speciale pe mai multe randuri. Ca si serie dimensionala deosebim: standard European (seria B) si standard American (seria A).

Lanturi cu eclise drepte (paralele)

Sunt lanturi cu role care au eclise cu laturi paralele. Se utilizeaza pentru sarcini mai mari sau pentru aplicatii de transport unde lantul aluneca pe un ghidaj. 

Lanturi cu bolturi tubulare (gaurite)

Aceste lanturi cu role, in loc de bolturile pline, au bolturi gaurite, care permit atasarea unor tije pentru diverse aplicatii de transport.

Lanturi de variator

Sunt destinate variatoarelor de turatii continue. Prin apropierea si indepartarea flancurilor uneia din rotile de lant, se obtine variatia diametrului de referintă. Se modifica deci raportul de transmisie si implicit turatia de iesire. Constructiv, aceste lanturi sunt de doua tipuri: cu role sau cu lamele.

Lanturi pentru motostivuitoare (flyer)

Sunt lanturi speciale pentru tractiune, des utilizate la stivuitoare. macarale, elevatoare, aplicatii de transport. Sunt lanturi cu eclise si bolturi fara role si bucse.

Lanturi de transport (conveyor)

Sunt lanturi speciale pentru transport, alunecarea se face pe eclisele drepte sau pe role speciale de rostogolire .

Lanturi cu atasamente

Aproape toate tipurile de lanturi cu role se pot  fabrica cu diferite atasamente de diferite forme si dimensiuni. Au rolul de a fixa subansamble de transport (cupe, racleti...etc). Atasamentele pot fi: drepte sau indoite la 90 de grade, cu o gaura sau cu mai multe gauri..etc. Distributia lor poate fi: pe o parte sau pe ambele parti, pe fiecare eclisa sau numai pe anumite eclise.

Lanturi cu pas dublu    

Sunt lanturi cu role de constructie normala, diferenta fiind in lungimea ecliselor, care este dubla fata de eclisele normale. Sunt destinate utilizarii în conditii in care care viteza si puterea de transmisie sunt mai mici.

Lanturi din INOX

Lanturile din otel inoxidabil, sunt extrem de fiabile si rezistente la coroziune. Aceste tipuri de lanturi sunt, ideale pentru aplicatii in industria alimentara si in medii corozive..

Lanturi cu role cu arcuire laterala

Datorita tolerantelor mari dintre eclisele interioare si cele exterioare, si a bolturilor de constructie speciala, aceste lanturi sunt flexibile in plan lateral si pot fi sau arcuite . Sunt ideale pentru a fi folosite la conveioare curbate sau la conveioare unde axele nu sunt coaxiale. Aceste lanturi sunt folosite in industria alimentara, textila si a ambalajelor. 

Lanturi cu role cu bolturi prelungite 

Aceste lanturi au bolturile prelungite pe o parte sau ambele parti, pe fiecare bolt sau numai la anumiti pasi. Sunt utilizate in mecanisme de indexare sau pentru a transporta anumite componente intre statiile de lucru.

Lanturi cu role de acumulare

Sunt ghidate pe bolturile laterale cu role, iar pe mijoc au role libere speciale de transport. Antrenarea lor se face pe rolele de ghidare laterale. Exista mai vulte variante constructive in functie de numarul de role centrale si tipul de ghidare laterala. Sunt utilizate la linii de asamblare.

Lanturi pentru agricultura

Lanturi pentru combine (lant buncar, lant pentru header, lanturi laterale si centrale); lanturi pentru masini de recoltat porumb; pentru semanatori; lanturi pentru recoltat floarea soarelui..etc.
Constructiv sunt lanturi cu role cu diferite atasamente speciale.

Lanturi Redler

Sunt utilizate la elevatoarele din silozurile de cereale. Pot fi din otel cu eclise duble sau din fonta (turnate) pentru sarcini mari. Racletii pot fi din otel, sudati ori indoiti sau din plastic antiabraziv.

Lant silentios (cu eclise dintate)

Acestea sunt lanturi cu dinti ,care sunt formati din eclisele lantului. Sunt utilizati la aplicatii de transport si transmitere a puterii. Se pot folosi la viteze si forte superioare lanturilor cu role obisnuite si in timpul functionarii prezinta vibratii mult mai reduse.

Lanturi rotary

 Sunt folosite pentru transmiterea miscarii la sondele de foraj, la dragline, excavatoare si utilaje de asfaltat. Lanturile rotary sunt optime acolo unde sunt necesare forte mari de tractiune cu socuri frecvente, la viteze mici. Fiind usor elastice, sunt capabile sa preia socurile de pornire.

Lanturi pentru cuptor

Sunt lanturi de inalta temperatura folosite la introducerea, mentinerea sau scoaterea creuzetului in cuptor.Un factor foarte important este materialul special al lantului cere rezista la temperaturile din cuptor.

Zale de legatura pentru lanturi cu role

Va oferim zale de legatura drepte pentru a lega numar par de zale, sau zale cotite pentru a lega numar impar de zale. Ele pot fi: pe un rand sau mai multe randuri,simple sau cu atasamente, din otel, otel zincat sau INOX...etc.